Markku

115,00  sis alv

”Markku” -Kollegani Antti Into Virtasen Giclee vedos taidepaperille,
taulun koko 29 x 29 cm,
kuvan koko 14,7 x 16,2 cm
hinta sis. ALV 24% ja ilmaisen toimituksen postin asiakaspisteeseen

Saatavuus: 3 varastossa

Vuosia on mielessäni pyörinyt Markku aiheinen maalaus, josta heijastuisi osa omasta nuoruudestani ja myös osa Markku nimen omaavan henkilön oletettua persoonallisuutta.
Maalauksen pitäisi olla hauska ja tuotettava katsojalleen hyvää mieltä.
Nämä tekijät huomioiden tiesin, että taulu pitää olla naivistinen tekotavaltaan.
Taiteilijaystäväni Antti Into Virtanen Tuuloksessa on erikoistunut naivististen aiheiden maalaamiseen, joten kysyin häntä Markku-aiheen toteuttamiseen.
Lähetin Antille tarvittavaa kuvamateriaalia ja yhdessä mietimme kyseisen aiheen toteutusta.

Valmiin maalauksen taustalla näkyy Söörmarkun Nuorisoseurantalo, joka tuo muistoja 60-70 -luvulta, kun poikien kanssa käytiin siellä pingossa.
Etualalla oleva Markku kuvaa ainakin meikäläistä nykymuodossaan ja Tunturi mopedi oli sen ajan  60-70 -luvun nuorten miesten suosittu kulkuväline
Taulussa olevan mopedin pakokaasuista muodostuu poutapilviä Söörmarkun kylän kesäisellä taivaalle, eli ympäristöasioissakin ollaan ajan tasalla.

Toivon tämän Markku-aiheen tuottavan katsojalleen hyvää mieltä ja palauttavan mieliin mennyttä aikaa Irwinin laulun sanoin, ” Se oli sitä surutonta nuoruus aikaa ….”

Ensimmäinen Markku taulun koevedos lahjoitettiin Suomalaiselle Markku-liitolle 28.10.2006 Noormarkun Kankaan koululla olevassa 10-vuotisjuhlassa jossa oli 140 Markkua läsnä.