Taidetta verkkokaupasta

Mistä voin ostaa taidetta verkkokaupasta? Tämä kysymys on usein esitetty, ja ilolla voin antaa siihen vastauksen: tervetuloa taiteen verkkokauppaan! Olen myynyt taidetta netissä jo vuodesta 2002 lähtien, satoja maalauksia koteihin eri puolille Suomea. Verkkokauppa on nykyään tärkeä myyntikanava taiteilijalle, ja se on myös samalla taidenäyttely netissä, johon kuka vain mistä päin maailmaa tahansa voi tutustua ilmaiseksi.

Pari vinkkiä taulun ostamiseen

Valitse teos, josta pidät eniten ja joka antaa sinulle hyvää mieltä tai tuo mukavia muistoja mieleesi. Tämän jälkeen varmista teoksen pitkäikäisyys. Jos kyseessä on esimerkiksi öljyvärimaalaus, tarkista, että taiteilija on käyttänyt teoksessa laadukkaita materiaaleja. Esim. maalauspohjan tulisi olla pellavakangasta, koska se kestää vuosisatoja. Puuvillakangas on nykyään edullisuutensa vuoksi käytetyin pohjamateriaali, mutta se ei kuitenkaan ole kestävyydeltään yhtä hyvä kuin pellavakangas.

Pohjan voi tarkistaa katsomalla taulun taakse. Jos kangas on vaaleaa, se on puuvillaa; pellava taas on ruskeansävyistä. Jotkut valmistajat ovat maalanneet puuvillakankaan ruskeaksi, jotta se näyttäisi pellavalta. Alla muutama kuva malliksi. Puuvillapohja rikkoutui todella helposti, oli kuin paperia.

Jos olet hankkimassa taulua jossa on lasi päällä, esimerkiksi akvarellimaalausta tai grafiikkatyötä, varmista myös sen kehysmateriaalien laadukkuus. Onko teos kehystetty happovapailla materiaaleilla? Jos ei, teos voi kärsiä ja siihen saattaa tulevaisuudessa tulla ylimääräisiä kuvioita happojen vaikutuksesta..

Tämä vanha teos tuotiin uudelleen kehystettäväksi. Se on tässä kohtaa hyvä esimerkki vääränlaisista materiaalivalinnoista.

Kehystyksessä oli käytetty hapollisia materiaaleja: maalarinteippiä, jota ei koskaan saa taideteoksen kehystykseen laittaa. Teoksen takaa näkyy, kuinka hapot ovat vahingoittaneet teosta.
Taiteen pitkäikäisyyteen vaikuttavia tekijöitä on paljon muitakin, mutta nämä ovat niistä yleisimpiä.

Verkkokaupassani myytävät työt on tehty vain laadukkaita materiaaleja käyttäen.
Kaikissa teoksissa käytän valonkestäviä, korkealaatuisia värejä. Öljyvärimaalaukset maalaan museolaatuiselle, valmiiksi pohjustetulle pellavakankaalle. Akvarellimaalauksessa käytän 100% valonkestävää lumppupaperia ja värejä. Samoin grafiikat on vedostettu kestävillä väreillä laadukkaille taidepapereille. Kaikki teokset kehystetään omassa Taidepalvelu Artifact -taidekehystämössäni.

Missä voit nähdä taidettani ja missä sitä on myynnissä.


Järjestän vuosittain ainoastaan kaksi henkilökohtaista taidenäyttelyä, joissa on nähtävillä suurin osa tuotannostani. Ateljeessani on esillä hyvä valikoima taidetta, öljyvärimaalauksia, akvarelleja ja grafiikkaa. Ateljee on avoinna sopimuksesta. Voit sopia tulostasi soittamalla puh. 0500 722832

Verkkokaupassani voit tutustua taiteeseeni rauhassa, katsella ja klikata suuremmaksi. Näet aluksi osan teoksesta, ja sitä klikkaamalla aukeaa uusi ikkuna, jossa on teoksen tiedot, koko ja hinta. Pikkukuvaa klikkaamalla teos näkyy kehystettynä.

Tauluja tilaustyönä

Tilaustöiden osuus tuotannossani on noin 30%, ja määrä on jatkuvasti kasvussa. Yleisin aihe, joka halutaan maalauttaa, on rakas kotitalo pihapiireineen, josta on aikoinaan lähdetty maailmalle. Myös vapaa-ajan asunnot järvimaisemineen ja muut rakkaat, tunteita herättävät maisemat ovat aiheita, joita halutaan tallentaa tauluiksi kankaalle, muistoksi itselle ja jälkipolville. Erilaiset asetelmat ovat myös suosittuja tilausaiheita.

Jos sinulla on mielessäsi jokin erityinen maisema tai vaikkapa se rakas kotitalo pihapiireineen, ja haluaisit saada näistä tunnelmallisen öljyvärimaalauksen seinällesi, ota yhteyttä, niin katsotaan mikä vuodenaika on paras juuri sinun maisemasi maalaamiseen. Samalla voimme sopia maalauksen koon ja hinnan. Voin myös halutessasi päivittää maalauksen edistymistä vaikka sähköpostiisi

Paljonko tilaustyönä maalattu taulu maksaa?

Katso asiakkaiden aiemmin tilaamia töitä tästä.

Tilaustyön hinta riippuu maalauksen koosta, aiheen vaativuudesta ja kehystyksestä. Hintahaitari on yleensä ollut pikkutauluille 500 €:sta ylöspäin. Keskikokoinen työ, jonka kuvan koko 45 x 65 cm + kehykset, on ollut suosituin koko ja hinnaltaan yleensä 1200–1700€. Öljyvärimaalauksen hintaan vaikuttaa myös työn vaativuus. Kesämaisemassa on esimerkiksi paljon enemmän yksityiskohtia kuin talviaiheissa, siksi se voi olla myös kalliimpi. Isot työt 1800 – 5000 €.
Maalauspohjassa käytän aina erittäin laadukasta museolaatuista pellavakangasta. Hintaan kuuluu myös upeat kehykset, jotka voit itse valita laajasta kehysvalikoimastani.

Akvarellimaalauksessa hinnat alkaen 95–700 €. Akvarellit on kehystetty happovapailla materiaaleilla. Jokaiseen akvarelliin kuuluu kirkas taidelasi, happovapaa 4-10 cm leveä paspartuuri ja taustapahvi + kehysvalikoimastani valitsemasi ulkokehys.

Maalaamisessa käytän niin laadukkaita materiaaleja, että voin antaa öljyvärimaalauksille ja akvarelleille elinikäisen takuun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että huollan ja korjaan maalaukset ilmaiseksi, jos niihin tulee maalausteknisistä syistä jotain vikaa.

Hinta-arvion saat nopeasti, kun otat minuun yhteyttä. Voit myös lähettää valokuvia aiheesta ja ottaa yhteyttä suoraan sähköpostiini.

Toivottavasti tämä taidetta verkkokaupasta sivu auttoi sinua hankkiessasi taidetta.

Tervetuloa taide-elämykseen

Markku Mäkelä