Taidetta verkkokaupasta

Mistä voin ostaa taidetta verkkokaupasta? Tämä kysymys on usein esitetty ja ilolla voin antaa siihen vastauksen. Tervetuloa taiteen verkkokauppaan! Olen myynyt taidetta netissä jo vuodesta 2002 lähtien, satoja maalauksia koteihin eri puolille Suomea. Verkkokauppa on nykyään tärkeä myyntikanava taiteilijalle ja se on myös samalla taidenäyttely netissä, johon kuka vaan mistä päin maailmaa, voi tutustua ilmaiseksi.


Järjestän vuosittain ainoastaan kaksi henkilökohtaista taidenäyttelyä jossa on nähtävinä suurin osa tuotannostani. Ateljeessani on esillä hyvä valikoima taidetta, öljyvärimaalauksia, akvarelleja ja grafiikkaa. Ateljee on avoinna sopimuksesta.

Verkkokaupassani voit tutustua taiteeseeni rauhassa, katsella ja klikata suuremmaksi. Näet aluksi osan teoksesta jota klikkaamalla aukeaa uusi ikkuna, jossa on teoksen tiedot, koko ja hinta. Pikkukuvaa klikkaamalla teos näkyy kehystettynä.

Kaikissa teoksissa käytän valonkestäviä laadukkaita värejä. Öljyvärimaalaukset maalaan museolaatuiselle valmiiksi pohjustetulle pellavakankaalle. Akvarellimaalauksessa käytän 100% valonkestävää lumppupaperia ja värejä. Samoin grafiikat on vedostettu kestävillä väreillä laadukkaille taidepapereille. Kaikki teokset kehystetään omassa Taidepalvelu Artifact taidekehystämössä.

Paljonko taulut maksavat?

Aikoinaan minulla oli useita gallerioita ja taidevälittäjiä, jotka myivät taidettani. Nykyään myyn suurimman osan maalauksistani itse, koska maalaan huolellisesti ajan kanssa, eikä tauluja riitä kuin omaan myyntiin. Siksi hinnatkin ovat edullisia nettohintoja. Kalliimpiin kuuluvat öljyvärimaalaukset, jotka olen maalannut ns. kerrosmaalauksina. Aikaa on saattanut kulua yhteen maalaukseen jopa yli 3 kk.

Tauluja tilaustyönä

Tilaustöiden osuus tuotannossani on noin 30%, ja määrä on jatkuvasti kasvussa. Yleisin aihe, joka halutaan maalauttaa, on rakas kotitalo pihapiireineen, josta on aikoinaan lähdetty maailmalle. Myös vapaa-ajan asunnot järvimaisemineen ja muut rakkaat, tunteita herättävät maisemat ovat aiheita joita halutaan tallentaa tauluiksi kankaalle, muistoksi itselle ja jälkipolville. Erilaiset asetelmat ovat myös suosittuja tilausaiheita.

Jos sinulla on mielessäsi joku erityinen maisema tai vaikkapa se rakas kotitalo pihapiireineen, ja haluaisit saada näistä tunnelmallisen öljyvärimaalauksen seinällesi, ota yhteyttä, niin katsotaan mikä vuodenaika on paras juuri sinun maisemasi maalaamiseen. Samalla voimme sopia maalauksen koon ja hinnan. Voin myös halutessasi päivittää maalauksen edistymistä vaikka sähköpostiisi.

Paljonko tilaustyönä maalattu taulu maksaa?

Katso asiakkaiden aiemmin tilaamia töitä tästä.
riippuen maalauksen koosta, aiheen vaativuudesta ja kehystyksestä. Hintahaitari on yleensä ollut alkaen pikkutaulut 500 € ylöspäin. Keskikokoinen työ, jonka kuvan koko 45 x 65 cm + kehykset 1350-1700 €, on ollut suosituin koko. Öljyvärimaalauksen hintaan vaikuttaa myös työn vaativuus. Kesämaisemassa on esimerkiksi paljon enemmän yksityiskohtia kuin talviaiheissa, siksi se voi olla myös kalliimpi. Isot työt 1800 – 5000 €
Maalauspohjassa käytän aina erittäin laadukasta museolaatuista pellavakangasta. Hintaan kuuluu myös upeat kehykset, jotka asiakas voi itse valita laajasta kehysvalikoimasta.

Akvarellimaalauksessa hinnat alkaen 300 € – 700 €. Akvarellit on kehystetty happovapailla materiaaleilla. Kirkas taidelasi, happovapaa 8-10 cm leveä paspartuuri ja taustapahvi + asiakkaan kehysvalikoimasta valitsema ulkokehys.

Maalaamisessa käytän niin laadukkaita materiaaleja, että voin antaa öljyvärimaalauksille ja akvarelleille elinikäisen takuun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että huollan ja korjaan maalaukset ilmaiseksi jos niihin tulee maalausteknisistä syistä jotain vikaa.

Hinta-arvion saat nopeasti, kun otat minuun yhteyttä.  Voit myös lähettää valokuvia aiheesta ja yhteyttä suoraan sähköpostiini.

Markku Mäkelä