Grafiikkavedokset

Mitä tarkoittaa grafiikka? Se on yleisnimitys tekniikoille, joissa painolevyiltä siirretään kuva paperille. Menetelmiä on erilaisia: syväpaino, kohopaino, laakapaino, silkkipaino, ja näissä ryhmissäkin on vielä eri menetelmiä. Grafikkaa on tehty jo toista tuhatta vuotta sitten. Grafiikka vedoksen tyypillisesti numeroidaan: esim. merkinnässä ”1/30” numero 1 kuvaa kyseisen teoksen järjestysnumeroa (ensimmäinen vedos), ja viimeinen numero kuvaa sitä, kuinka monta vedosta kyseisestä teoksesta on tehty.

Kaikista nykyaikaisin grafiikkamenetelmä on käyttää digitaalisia työvälineitä taiteen tekemiseen ja tulostaa teos pigmenttimusteilla taidepaperille, taidekankaalle tai jollekin muulle materiaalille.

Esillä olevat grafiikkatyöni ovat pääasiassa nykyaikaisia giclee-vedoksia ja litografioita. Löytyypä vanhanajan puupiirroksinakin jokunen työ. Kaikki  kehystetty käyttäen happovapaita materiaaleja, mikä tekee teoksesta pitkäikäisen.

Klikkaa taulun kuvaa, niin näet taulun kokonaan. Taulu aukeaa uuteen tilaan, jossa näet sen tiedot ja voit halutessasi lisätä sen ostoskoriin.

Näytetään kaikki 35 tulosta