Talven valoa ja väriterapiaa

Tervetuloa tutustumaan tämän vuotiseen talvinäyttelyyni 2023, jossa talven valo ja värit ovat pääosassa!
Maisemat ja niiden tunnelmat ja muistot häviävät herkästi mielestä, mutta valot ja värit ovat ja säilyvät ja ihminen tarvitsee niitä päivittäin voidakseen hyvin. Aivojemme saamasta informaatiosta 80 % tulee silmiemme kautta, värit tutkitusti vaikuttavat mieleemme ja tunteisiimme. Uusiin maalauksiini olenkin etsinyt sen talvisen värillisen oranssin ja keltaisen valon, joka vaikuttaa suotuisasti mielialaamme.

Kaikkia sivustolla olevia teoksia voi myös katsella Taikon sivullani kehystettynä teostietojen ja hintojen kera sitä mukaa, kun saan niitä sinne esille. Linkin Taikoon löydät teosten yhteydessä. Teokset voi myös ostaa Taikosta, ja jokaisen teoksen hintaan kuuluu paketoidun teoksen toimitus kuriiripalveluna suoraan asiakkaalle.

Taidenäyttelysivuni elää koko ajan, eli tänne lisään uusia teoksia ja tarinoita ja vanhoja poistuu. Kannattaa käydä ajoittain kurkkaamassa, mitä uutta tänne on ilmestynyt.

Uusia teoksia lisätty. Löytyvät näyttelysivun loppupuolelta.

__________________________________Esittelen aluksi uusimpia teoksiani joissa olen maalannut tämän valon hyvin voimakkaasti esiin ja kehystänyt siten, että kehys korostaa maalausta ja kokonaisuudesta tulee hyvin värikäs. Tarkoitus ei ole valikoida kehyksiä, jotka sopisivat mihin tahansa sisustustyyliin, vaan oikeastaan päinvastoin. Maalaukset ovat pieniä, ja värikkään kehyksen kanssa niiden tarkoitus on antaa pieni piristysruiske aamulla uuteen päivään.

Aluksi esittelen kolme uusinta teostani ja sen jälkeen palataan muistoihin ja näyttelyperinteisiin.

Tyylitelty aihe maalaistalon pihapiiristä jossa paljon pihlajia, vasemmalla riihen nurkka, oikealla lumisia puita ja pihlajanoksa hieman tarkempana maalattu. Auringon valo luo maalaukseen lämpimän tunnelman, ja silmiä siristämällä aihe hieman tarkentuu. Maalatessani näitä keltaisia ja oranssisia sävyjä tunsin hyvää mieltä, koska keltainen, oranssi ja miksei punainenkin vaikuttavat mielialaa kohentavasti.

_________________________________________


”Vielä on pihlajanmarjoja” Aurinko pilkistää pihlajan takaa, mustarastas on löytänyt oivan pihlajanmarja-apajan.
Katso lisää teoksesta n sivullani

______________________________________

Aihe lumisesta metsästä johon kevätaurinko paistaa.
Katso lisää teoksesta n sivullani

____________________________________


Tässä kohtaa on sopivaa pysähtyä, ottaa hyvä asento ja jotain pikkusuolaista viereen. Näyttelyni
avajaistilaisuuksiin olen perinteisesti varannut näitä nautittavaksi kera kuohuvan – toivottavasti jääkaapista löytyy nyt jotain tunnelmaan sopivaa. Jatketaan vielä hetki näyttelyn avajaisperinteillä:

Kamuni Markku Make Tommila oli esiintymässä Ateljee Puuvillan avajaisissa vuonna 2017′ ja hän lupautui esiintymään jälleen myös tässä verkkonäyttelyssäni. Näyttelykipale ”Rakkauden tiellä” on hänen vanhempaa tuotantoansa, josta kovasti pidän.

Markku Make Tommila

_______________________________________________

Taidenäyttelyssä on yleensä näyttelyn avaaja joka kertoo jotain näyttelystä, taiteilijasta ja hänen työskentelystään ym.
Tapio Vallin päätoimittaja emeritus avasi näyttelyni Porissa tavaratalo Sokoksella 16.3.2019. Hän lupautui myös kertomaan jotain tästä uudesta näyttelystäni.

Ystäväni, taiteilija Markku Mäkelä ammentaa taulujensa aiheet luonnosta, paikallisuudesta ja kotiseutuhengestä. Taitavalla siveltimellään hän maalaa lämmöllä ja herkkyydellä, mikä nostaa katsojassa tunteet ja muistikuvat esiin. Markun väsymättömyys ja vilpittömyys on aitoa ja hänen taiteensa taidemaalauksen perinteitä kunnioittavaa. Sen vuoksi uskallan lämpimästi suositella tutustumista hänen uusimpaan taidenäyttelyynsä, joka sekin on osoitus hänen oivalluksestaan uuden tietotekniikan hyväksikäyttöön. Eikä matka Markun näyttelyyn ole pitkä.

___________________________________________


Alhaalla muutamia kuvia vanhoista näyttelyistä ja erilaisista näyttelytiloista.
Joskus pääsin galleriaan jossa oli kaikki valmiina muuta kuin ripustaa taulut seinille. Usein jouduin kuitenkin rakentamaan näyttelytilan omanlaisekseni erilaisilla sermeillä joka oli monesti näyttelyn suuritöisin juttu.

_____________________________________________________

Näyttely jatkuu uusilla teoksilla ja pienillä tarinoilla.

Tämä aihe on Haapijärveltä eräänä talviaamuna oli pakkasta -27 astetta, kun tuolla järvellä kuljin. Kylmä kävi keuhkoihin niin, että olin kipeä varmaan kevääseen asti. Katso lisää teoksesta n sivultani

_________________________________________________

”Kettu kierroksella II ” -öljyvärimaalaus
Katso lisää teoksesta n sivullani

Tähän teokseen liittyy pieni tarina

Kettu on vuosia sitten yhtenä kesänä saanut napattua itselleen paistin Haaviston Mantan kanalasta. Mantalla oli tullut kova hätä vessaan ja kanalan ovi jäi sen verran auki, että kettu pääsi livahtamaan kanalaan. Sen jälkeen on repolainen säännöllisesti vieraillut Mantan pihassa siinä toivossa, että Manta olisi kiireissään unohtanut oven auki.

_________________________________________________________


Sininen hetki kohta koittaa -öljyvärimaalaus
Aihe kävelylenkkini varrelta hiukan ennen iltahämärää. On ihan minuuteista kiinni, kun kaunis sininen hetki laskeutuu maisemaan ja viipyy hetken sitten on jo pimeä. Katso lisää teoksesta n sivulla

____________________________________________________

Talvisen kuutamon tunnelmaa III -öljyvärimaalaus, katsele lisää n sivullani


Tähän teokseen liittyy lapsuudestani muisto, kun olimme isäni kanssa hiihtämässä kuutamolla. Oli maaliskuuta, kun hiihdimme metsässä jossa oli suuria korkeita kuusia joiden välistä kuun valo heijastui metsään. Muistan kuinka oli kova hankikanto ja puista tippunut pieniä oksia ladulle jotka veivät luiston suksien alta.
Tunnelma metsässä oli niin erikoinen, että siitä syystä tapaus painui syvälle muistoihini.

____________________________________________________


Tähän teokseen liittyy myös pieni nuoruusmuisto kansakouluajoilta. Koululla oli suunnistuskilpailut ja löysin tuon suulin takaa viimeisen rastin. Tiesin missä Viikerinojan sillat sijaitsivat, joten juoksin pellon yli koululle maaliin ja voitin kilpailun, kun muut lähtivät kiertämään maantien kautta.

Kettu kulki pellon poikki -öljyvärimaalaus
Katso lisää teoksesta n sivullani

Tämä on näyttelyn edullisin öljyvärimaalaus 185 €
Kaikkiin Taikossa myytäviin teosten hintoihin kuuluu teoksen toimitus kotiovelle.________________________________________


Aurinko vierailee talvisessa metsässä – öljyvärimaalaus
katso lisää teoksesta n sivullani

Nyt on talviaihe pelkistetty äärimmilleen. Vasemmassa ja oikeassa reunassa lumisia puita, alhaalla talventörröttäjiä. Aurinko paistaa niin, että kehykset hehkuu kullasta. Tuota maalatessani lähti surut ja murheet. Nämä keltaiset ja oranssit sävyt ovat vaan niin voimaannuttavia.

________________________________________________


Helmikuun kultainen hetki -Öljyvärimaalaus. Katsele n sivullani, näet siellä hinnan ja teoksen koon ym.

____________________________________


Lumipyryn jälkeen -öljyvärimaalaus
Aihe on kotiseutuni lapsuuden maisemista. Päivällä alkanut lumipyry selkeni illaksi ja laskeva aurinko säteilee puiden välistä ja sävyttää talvisen maiseman kullankeltaiseksi. Puissa puuterilunta ja kettukin ehtinyt kulkea reissullaan. Taikon sivulla kehystettynä hienolla retrokehyslistalla

_______________________________________

Iltaruskon aikaan -akvarellimaalaus
Katso lisää teoksesta n sivulla

Talvi-ikkuna -akvarellimaalaus
Katso lisää teoksesta n sivulla

_____________________________________


Jostain syystä kalliot ovat varsinainen eläintarha. Varsinkin talviaikaan näkee lumella jäljistä mitä kaikkia eläimiä siellä liikkuu. Ketun ja jäniksen jäljet ovat niitä yleisempiä, tässä on pelkästään jänis loikkinut.

Teosta voi katsella kehystettynä n sivullani ja myös ostaa sieltä edullisesti h. 210 €. Hintaan kuuluu teospaketin toimitus postin välityksellä kotiovelle.

___________________________________________

”Talven valoa” – vanhempi öljyvärimaalaus vuodelta 2018.
Alkuperäinen hinta 1100 €, nyt ssa tarjoushintaan 750 €.
Hinta sisältää teoksen kuljetuksen asiakkaan koti-ovelle.
Teos on ripustusvalmis, ei muuta kuin teospaketin purku ja teos seinälle ihailtavaksi.

______________________________________________________

Uusin impressionistinen maalaukseni tunnelmallisesta koivumetsästä
”Metsän siimeksessä” -akvarellimaalaus n sivulla lisää kuvia ja tarinaa
Teos on tämän talven viimeinen talvimaalaus, aihe nuoruuden kotiseudultani.”Aurinko laskee myrskyyn” -öljyvärimaalaus Mäntyluodon Kallosta vuodelta 2017 kehystetty uudelleen nykyaikaisella kehyslistalla ja maalauksen pinta huollettu ja lakattu uudelleen kauniiksi. Alkuperäinen hinta v.2017 oli 1350 € nyt hinta tarkistettu nykypäivään 860 €, löytyy n sivultani”Kaupunki nukkuu” -akryylimaalaus, sivullani lisää kuvia teoksesta.
Aiheen sain, kun Poriin rakennettiin ensimmäinen tornitalo jonka maalasin teokseen ja liitin mukaan vertauskuvallisesti Porin Jazz juhlat, joen ja veneet. Teos on vuodelta 2018 ja alkuperäinen hinta 1500 €, kehystin teoksen uudelleen ja päivitin alennukseen 860 € Taikon sivulla ja hintaan kuuluu teospaketin toimitus kotiovelle.


Hienoa, että katselit näyttelyni loppuun asti, ja kiitos vierailustasi! Toivon, että sait tästä hyvää ja taiteellista mieltä tulevaan vuoteen.
Jos jotain jäi mieleen askarruttaamaan, voit ottaa yhteyttä taideverkkokauppa Taikoon tai suoraan minuun. Löydät molempien yhteystiedot alempaa.

Yhteydenotot:
Taidemaalari Markku Mäkelä puh. 0500 722832, email. markku@taidemaalari.fi
Taiko puh. +358 44 231 5269 email info@taiko.art