Talvinäyttely 2022

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyni, kaikille oikein mukavaa ja taiteellista vuotta 2022 ja hyvää terveyttä!
Koronan takia talvinäyttelyni on nyt verkkonäyttelynä. Olen käyttänyt vanhempaa kuvamateriaalia saadakseni teille katsojille jonkinlaista näyttelytunnelmaa.

Mukavaa näyttelyä!

Make Tommila oli esiintymässä Ateljee Puuvillan avajaisissa ja hän lupautui esiintymään tässä verkkonäyttelyssäkin. Laitan linkin hänen kipaleeseensa ”Sanat tärkeimmät josta itse pidän hyvin paljon ja kipale toi hyvää mieltä itselleni ja laittoi samalla ajattelemaan.

Kaikkia sivustolla olevia teoksia voi myös katsella Taikon sivullani kehystettynä teostietojen ja hintojen kera. Linkin Taikoon löydät teosten yhteydessä. Teokset voi myös ostaa Taikosta, ja jokaisen teoksen hintaan kuuluu paketoidun teoksen toimitus kuriiripalveluna suoraan asiakkaalle.

Akvarellimaalauksessa minulla on ollut jo pitkään hyvä maalausfiilis, siksi uusia maalauksia on tällä kertaa kiva esitellä teille.

Tämä on rakkain maalaukseni tässä näyttelyssä. Onnistuin maalaamaan mustarastaan, jonka seitsenhenkinen perhe asuu pihapiirissämme. Teos myynnissä n sivulla


Pihlajanmarja aiheet ovat olleet suosituimpia akvarellimaalauksiani vuodenvaihteen molemmin puolin. Nämä nyt viimeiset tältä talvelta. Teosten nimissä linkki Taikon sivulle.

”Aurinko pilkistää näreen takaa” – akvarellimaalaus, löytyy n sivultani


Aihe lapsuuden kotimaisemista, metsätieltä jota paljon kuljettiin eri vuoden aikoina. Siihen aikaan talvisin oli paljon lunta ja maisemat kovin kauniit. Varsinkin helmi-maaliskuulla, kun aurinko alkoi paistaa korkeammalta niin maisemat suorastaan hehkuivat valossa eri keltaisen ja okran sävyissä.
______________________________________________________________

Aiheet akvarellimaalauksiini olen aina etsinyt luonnosta. Tämä maalaus ”Kohtaaminen metsässä” löytyy n sivultani

”Talvista pellonreunaa” – Öljyvärimaalaus

Maalausmuisto lapsuuden maisemistani joissa talvet ovat mielessäni vieläkin aurinkoisen valoisia. Kotini lähellä oli pieniä peltoja joihin talvisin tehtiin latuja ja jäädytettiin luistelukenttiä. Kesäisin pelloilla heitettiin itse puusta veistettyä keihästä ja hypättiin korkeutta.
Teos löytyy n sivultani

__________________________________________________________________


Akvarellimaalauksissa valo on kevätpuolella jo kovin lämpimän oloista. Tämä maalaus ”Maaliskuun ilta” löytyy . n sivultani kehystettynä koko – ja hintatietoineen.”Auringonlasku erämaajärvellä” -akvarellimaalaus. Löytyy n sivultani kehystettynä

Edesmenneen serkkuni kanssa nuorena kuljettiin luonnossa sadoilla eri luontoreissuilla, joilla ja järvillä. Ne muistot nousevat usein mieleeni ja saan niistä aiheita maalauksiini. Erämaajärviltä ongittiin pieniä mustia ahvenia, rannat järvissä olivat soisia ja kelluivat kulkiessa. Yritin maalauksessani kuvata juuri tällaista rehevöitynyttä soista rantaa.

.

”Lumituisku yllätti” -akvarellimaas. Löytyy jälleen n sivultani.


Aihe lapsuuden muistoista, ajasta jolloin lunta oli paljon ja hiihdin talvisin kansakouluun läpi pienen metsän ja suuren pellon poikki. Lumituiskun jälkeen hiihtolatu pellolla oli tuiskannut umpeen. Pienessä metsässä ja pellolla näki paljon usein eri eläinten jälkiä ja joskus jopa rusakon juoksevan lumituiskussa.

Vanhat kellarit ovat kiinnostavia maalausaiheita, joita maalatessani usein mietin, mitä kaikkea tämäkin 1600-luvulla rakennettu vanha kellari on aikojen kuluessa nähnyt.
”Vanhan kellarin pihlajat” -akvarellimaalauksen löydät myös .sta
.
” Luminen pelto” -akvarellimaalaus. Löytyy n sivultani


Yksinäinen purjevene -akvarellimaalaus Kallosta


_____________________________________________________________________
Noormarkussa Laviantien varressa Ahlströmin pellon reunassa sijaitsee rauhoitettu mänty jota on kutsuttu ns. ”Rahapuuksi”. Sen inspiroimana tein aiheesta digitaalisen maalauksen mihin laitoin oksistoon virtuaalikolikoita. Kolikot ovat aitoa lehtikultaa ja kimaltavat teosta eri valoissa katsottaessa. Löytyy sta

______________________________________________________

Menneissä talvinäyttelyissäni minulla on ollut erikseen osasto, jossa olen myynyt joitain vanhempia teoksia alennushinnoin.
Perinne jatkuu tässäkin näyttelyssä, ja muutama teos on nyt myynnissä alennettuun hintaan. Taikon sivulla teoksen hinta on alennettu jo valmiiksi.

Kesäpäivä Kirjurinluodolla vuodelta 2016 jonka normaali hinta on ollut 3500 €, Taikon sivulla alennettuna 2500 €.
Aihe on maalattu mustavalkoisesta vanhasta valokuvasta johon ostin maalausoikeudet Museovirastolta. Lisäsin maalaukseen omia juttujani ja kuvittelin aiheen sävyt mielessäni vastaamaan sen ajan värimaailmaa.
Teos löytyy n sivultani

Yksinäinen siltavahti- öljyvärimaalaus. Lisää n sivullani

”Talvipäivä Myllykoskella” -öljyvärimaalaus vuodelta 2015. Myllykoski sijaitsee aivan Noormarkun kylän keskustassa. Olen sieltä maalannut paljon erilaisia tauluja, akvarelleja ja öljyvärimaalauksia. Teoksen alkuperäinen hinta 1050 €, nyt uudelleen kehystettynä tarjoushintaan 590 € ssa


”Pakkasaamu” -öljyvärimaalaus. Talviaamu valkenee pienessä pakkasessa, ilmassa pientä usvaa. Jänis on aamuyöllä loikkinut jäljet hangelle.
Vanhempi maalaus, jonka kehystin uudelleen nykypäivään sopivammalla kehyslistalla. Teoksen hinta norm. 1250 €, nyt ssa alennettuna 690 €.

Tämä kuva on alunperin Isolinnankadun näyttelystäni vuodelta 2010. Talviaurinko-maalaus on lisätty seinälle digitaalisesti. Teos ssa myös alennettuun hintaan. Alkuperäinen hinta ollut omassa näyttelyssäni 1300 €.


Kuva Mikkolan Prisman näyttelystäni vuodelta 2015. Uusi teos on siirretty digitaalisesti maalaustelineelle. Lisää teoksesta n sivultani.

Jaan lopuksi kuunneltavaksenne lempikipaleeni 1980 luvun sarjasta ”Taiteilijan tytär”, Mistral’s Daughter

Hienoa että katselit näyttelyni loppuun asti, ja kiitos vierailustasi! Toivon että sait tästä hyvää ja taiteellista mieltä tulevaan vuoteen.
Jos jotain jäi mieleen askarruttaamaan, voit ottaa yhteyttä taideverkkokauppa Taikoon tai suoraan minuun. Löydät molempien yhteystiedot alempaa.

Tämän verkkonäyttelyni teokset ovat kaikki myynnissä verkkokauppa ssa. Teosten hinta sisältää aina kuriiripalvelun, eli teos toimitetaan asiakkaalle turvallisesti kotiin.

Yhteydenotot Taidemaalari Markku Mäkelä puh. 0500 722832, email. markku@taidemaalari.fi
Taiko puh. +358 44 231 5269 email info@taiko.art