Noormarkun kesänäyttely 3.6.-31.8.2002

Tämä näyttelyjuttu oli alkujaan kotisivullani jonka jouduin lopettamaan. Kirjoitan tätä nyt uudelleen samalla muistellen sen ajan tilannetta joka Noormarkussa vallitsi vuonna 2002. Kunnanjohtaja Risto Peevo oli innokas pitämään kotikunnan taiteilijoiden puolta, samoin Juha Karvonen. Ja osaksi heidän ansiostaan saatiin  kesällä järjestettyä näin upea näyttely Noormarkkuun. Kummastakin hienosta herrasmiehestä on aika jättänyt ja elämme nyt maailmaa jossa Noormarkun Kunta liitettiin Poriin ja näyttelyitä on tämänkin jälkeen järjestetty vähän eri formaateilla.

Kesänäyttely vuonna 2002 oli seitsemän noormarkkulaisen taiteilijan voimainponnistus. Taiteilijat vuokrasivat valtatie 23 varrelta Kurrenkulman kiinteistöstä näyttelytilan omalla kustannuksellaan. Maalasivat seiniä, siivosivat ja rakensivat tilasta toimivan näyttelytilan. Noormarkun työvoimatoimiston, Noormarkun kunnan ja silloisen sivistystoimenjohtaja Juha Karvosen avustamina näyttelyn valvojiksi ja esittelijöiksi palkattiin kaksi noormarkkulaista nuorta Leena Kevätkylä ja Merja Lehtikangas jotka suoriutuivat galleristin tehtävistä hyvin. 

Kunnanjohtaja Risto Peevo piti puheen ja avasi näyttelyn, sivistystoimenjohtaja Juha Karvonen toi Noormarkun Kunnan kukkatervehdyksen taiteilijoille jonka vastaanotti Anna Hall

 

Risto Peevo jättää muiston vieraskirjaamme. Näyttelyn yhteydessä tuotiin myös Noormarkun Kuntaa esille ja sen hienoa luontoa retkeilyreitteineen. Kesänäyttelyssämme poikkesi valtatieltä toista tuhatta vierailijaa ihan Tukholmaa ja Kreikkaa myöden.

Risto Peevo ja Tuomo Rehula vaihtavat ajatuksia taiteesta. Tuohon aikaan Tuomo maalasi paljon hienoja tauluja. Ja oli mukana kaikissa Noormarkussa järjestettävissä näyttelyissä.

Paljon oli avajaistilaisuudessa väkeä näyttelyssä. Innokasta keskustelua taiteilijoiden ja vieraiden välillä.

Mikko Alajärven puuveistotaidetta edustava valikoima. Tässä näyttelyssä häneltä oli mukana kokoelma jossa veistetty puu oli maalattu öljyväreillä.

Kaksi oikein iloista taiteilijaa. Helinä kalliolevo ja Maarit Lipsanen-Rogers

Hetki ennen avajaisia, onko nyt kaikki varmaan viimisen päälle kunnossa.